Baptistisk församlingslära i praktiken

The Deliberate Church – Building your ministry on the gospel
Mark Daver and Paul Alexander
Crossway, 2005
 
Du är ledare i en svensk frikyrkoförsamling. Du har läst om hur baptisterna format en lära om församlingen som är baserad på Bibeln och som har Evangelium i centrum. Nu vill du leda din församling i ett förändringsarbete i syfte att låta församlingen blomstra och vara ett ljus i sin stad. Hur gör du i praktiken?
 
Bokens syfte
The Deliberate Church är en praktisk bok om hur man får en församling att må bra genom att följa bibliska principer. Det är många år av tjänande som pastor, många misstag och flera framgångar som ligger som grund för det som skrivs. Och det bärande frågan är: Hur gör man det praktiskt?
 
Bokens svagheter
Många av exemplen kommer från större församlingar med ett helt gäng anställda, det är en skillnad mot ett Sverige med många församlingar som är rätt så små. Likaså är boken i grunden skriven i och för ett nordamerikanskt sammanhang, ett kulturen och förutsättningarna i ett nordiskt sammanhang är i vissa delar annorlunda.
 
Bokens styrkor
Den stora styrkan i boken är att den inte främst beskriver Bibelns undervisning om läran om församlingen. Snarare är fokus på hur man gör i praktiken, hur man hanterar de frågeställningar, motgångar och problem som man möter längs vägen. Man kommer att möte motstånd och invändningar, hur gör man då?
 
Rekommendation
Köp, läs och gå igenom med församlingsledningen. Diskutera vad som är sunt och tillämpbart i det sammanhang du och församlingen står i. Kanske är den här boken en katalysator för ett viktigt förändringsarbete som kommer att ge god frukt i Guds rike.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln