Brian Houston - Hur du maximerar ditt liv

Brian Houston - Hur du maximerar ditt liv
Extra Mile Events 2014

Kanske är församlingen Hillsong Stockholm det mest intressanta i svensk kristenhet de senaste 20 åren. På ett unikt sätt möter man svensk samtidskultur med budskapet om Jesus och når stora framgångar. Som en del av Hillsong Church är man del av ett internationellt församlingsnätverk under ledning av pastor Brian Houston. Hillsong är särskilt kända för deras lovsånger som sjungs över hela världen, t.ex. finns albumet ”Global Project” på svenska, ryska, mandarin, koreanska, tyska, spanska, franska, indonesiska, och portugisiska. Det är på ett sätt pingströrelse kontextualiserad in i internationell ungdomskultur.

Boken ”Hur du maximerar ditt liv” är en sammanställning av det som varit fem separata böcker: ”Hur man lever ett välsignat liv”, ”Hur man bygger bra relationer”, ”Hur man blomstrar i livet”, ”Hur man gör visa val” och ”Hur man lever i hälsa och helhet”. Läsaren får många handfasta och bibelgrundande råd för ett gott liv där individen och församlingen får blomstra. God pedagogik och en nivå som gör boken tillgänglig för alla.

Samtidigt kan man undra om inte något riskerar att gå förlorat när man tar en rörelse och låter den omformas för att fungera i en ny tid och ett nytt sammanhang. Vad innebär det för den kristna kyrkans centrala budskap att paketera det för vår tids storstadsungdom. Det hade varit så spännande att lyssna till personer från gångna tider för att se hur de uppfattar Hillsongs förkunnelse. Hur skulle Andrew Fuller, J.G. Oncken och Anders Wiberg kommentera en bok som denna? Inte minst frågan, hur skulle pingstväckelsens Lewi Pethrus tänka?

Etiketter: böcker pingst

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln