Demokrati eller kapitalism? Europa i kris

Demokrati eller kapitalism? Europa i kris
Elmar Altvater, Jürgen Habermas, Claus Offe, Stephan Schulmeister, Wolfgang Streeck, Hubert Zimmermann
Bokförlaget Daidalos, 2015

Daidalos har föredömligt givit ut en samling texter av tyska intellektuella där de diskuterar Europas ekonomiska kris och hur vi ska hantera den. Euro och överstatlighet är brännande frågor som här analyseras från ett vänsterperspektiv där nyliberalism, ofta personifierad av nobelpristagaren Friedrich von Hayek, är den stora fienden. God läsning som stimulerar egna tankar.

Om man får tro skribenterna i den här samlingen, så är det en betydande risk att Europa drabbas av en stor social och ekonomisk kris. Kyrkorna gör bäst i att vara redo att förkunna evangelium både i ord och handling. Tillsammans kan vi komma att göra stor skillnad i ett Europa i andlig och ekonomisk nöd.

Etiketter: böcker etik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln