David Wilkerson Korset och stiletten

Korset och stiletten (Adlibris, Nya Musik, Marcus förlag)
David Wilkerson
Marcus förlag, 2013, ursprungligen 1963

Många gånger har jag tänkt att det i vår stad oftast är att när de före detta missbrukarna i LP-verksamheten vittnar som man får höra ett klassiskt budskap om synd och syndanöd, frälsning och omvändelse, himmel och helvete och ett glädjefyllt liv med Jesus. De har fått uppleva Guds kraft till frälsning och kan inte låta bli att berätta om det. I Sverige växte det arbetet ut från pingstförsamlingen Filadelfia i Stockholm under ledning av Lewi Pethrus och finns idag i många svenska städer och samhällen. Gud verkar mäktigt i denna verksamhet.

I boken ”Korset och stiletten” från 1963 berättar pastor David Wilkerson hur han som landsortspastor leddes att starta ett arbete bland ungdomsgäng i New York. Även här kan vi se Guds kraft till omvändelse och frälsning. Genom boken kan man ser hur pastor Wilkerson om och om får litat till att det är Gud som frälser, snarare än att gå i egen kraft och lita på sina egna förmågor.

Ögonen tårades många gånger vid genomläsningen i förundran och tacksamhet över vad Gud kan göra och hur tydligt det är att Gud står på varje människas sida. Det är en spännande berättelse boken bjuder på, kanske mest gripande är berättelsen om hur gängledaren Nicky Cruz får ett nytt liv med Jesus.

Ibland kan man få höra att det finns en motsättning mellan klassisk kristen tro och socialt arbete. Både det som arbete bland missbrukare i Sverige som strömmar ut från det Lewi Pethrus startade och det arbete i New York bland gängungdom som beskrivs i den här boken ger riklig vittnesbörd som motbevisar detta. Omsorg om de fattiga och utsatta flödar ut naturligt ur från en levande biblisk kristen tro.

Etiketter: böcker etik pingst

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln