Christian Mölk Uppenbarelseboken 1 till 3

Uppenbarelseboken 1-3 – De sju församlingarna
Christian Mölk
Christian Mölks Bibelkommentarer, 2015
www.christianmolk.se

En enkel och smidig kommentar till Uppenbarelsebokens tre första kapitel på 115 sidor och trevligt tryckt i pocketformat. Språket är modernt och tillgängligt och förklaringarna av bibeltexten är lätta att tillgodogöra sig för den vanlige medlemmen i en frikyrkoförsamling. Utläggningen av texten präglas av stor respekt inför Guds ord och förmedlar en längtan efter omvändelse och helighet i våra församlingar. Jesus får lysa som vår Herre och Frälsare och jag märker i mig på samma gång en glädje och trygghet i Jesus som en förnyad längtan efter helighet, omvändelse och väckelse.

Priset för den lilla boken är rimligt,  förklaringarna är lätt att tillgodogöra sig och teologin harmonierar med sund väckelsekristendom. Jag planerar att använda den här boken i församlingsarbetet, inte minst för individuell fostran i lärjungaskap för ungdom.

På flera sätt så tror jag vi i Sverige genom Christian Mölk fått en pastor som plockat upp den brittiska baptistteologen Andrew Fullers mantel. Att låta god teologi formas utifrån församlingsarbetet, ur tjänsten som pastor med ansvar för själars väl. Att vara i dialog med akademin, men att ha fokus på vad andra pastorer, ledare och troende behöver när teologin formas. Att möta dagsfrågor och våga ge församlingspastorns perspektiv i dessa frågor.

Jag tror att det här ger ett mycket viktigt komplement till de stora kristna förlagen och de uppburna teologerna. Jag kommer att följa detta med intresse. Min dröm och längtan är att vi ska få se mycket mer i Sverige av teologi som formas mitt under brinnande församlingsarbete med den levande församlingens behov för ögonen.

Etiketter: baptist böcker pingst

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln