Folkbibeln 2015 Några första intryck

Svenska Folkbibeln 2015
Storformat Skinn Svart
XP Media, 2015

Sedan jul har jag umgåtts med Nya Testamentet och Psaltaren i Folkbibeln 2014. Ett samtida språk tillsammans med stor respekt för Bibeln som Guds ord har gjort översättningen till en favorit hos mig. I veckan fick jag hem Folkbibeln 2015, en helbibel där vissa förbättringar gjorts i Gamla Testamentet.

Jag valde storformat i skinn, skinn för att få en slitstark Bibel att bli god vän med och storformat för ökad läsbarhet, särskilt i skenet av tända ljus. Kvalitetsmässigt känns den några snäpp bättre än den utgåva av Folkbibeln 1998 i skinn som jag använt tidigare. Det är en Bibel som känns bra i handen och är vacker för ögat. Visst når den inte den nivå som man kan få från Allan Bibles, men det är ett gott hantverk som är värt sitt pris. Troligtvis blir det en komplettering med en slimline senare i höst för att ha med i väskan.

De kortfattade inledningarna till bibelböckerna och de enkla noterna ger en bra hjälp för att förstå Bibeln utan att ta onödig uppmärksamhet från själva texten. Uppslagsdelen fungerar bra och ger, även om den är sparsam, hjälp att hitta allt det viktiga. Den som vill ha en mer komplett studiebibel kompletterar med fördel med Svensk Studiebibel under redaktion av Thoralf Gilbrant.

Etiketter: böcker

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln