Lester Sumrall Handbok för människofiskare

Handbok för människofiskare
Lester Sumrall
Förlaget Filadelfia, 1968

Enkel, pedagogisk och medryckande handbok i att ta de chanser som finns i vardagslivet att berätta om Jesus och förklara evangelium. Sumrall uppmuntrar att inte lämna över själavinnandet till pastorn och evangelisten, utan att varje kristen bör mobiliseras i uppgiften att vinna världen för Jesus. Väckelsemöten har sin plats, men de kan inte ersätta en församling som tar de tillfällen som ges att dela de goda nyheterna om Jesus. Det är ett klassiskt evangelium använder som grund för sina exempel. Den dubbla utgången är till exempel en självklarhet.

Man kan undra varför inte sådana här böcker ges ut på samma sätt idag. Är det så att det att vi lever i en annan kultur innebär förändrande metoder? Eller är det så att vi börjat skämmas för ett klassiskt evangelium?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln