Folkbibelns app för mobiltelefon

Folkbibelns översättning har länge varit en favorit. Kärleken till bibeltexten tillsammans med en respekt för den kristna traditionen är saker präglar översättningsarbetet. Den nya revisionen av Nya Testamentet är har också ett modernt språk och ett gott flyt.

För den uppbyggliga läsningen är en god utgåva i papper ofta det trevligaste, men när man är på språng är det inte så dumt att ha Bibeln tillgänglig på mobiltelefonen. En modern smartphone har ofta en bra skärm och den datorkraft som behövs för att ge en riktigt fin bibelupplevelse.

Olive Tree ger med sin ”The Bible Study App” möjligheten att ha tillgång till Folkbibeln och Bibel 2000 tillsammans med engelska översättningar och en mängd bibelstudiematerial. En underbar finess är ”Resource Guide” som visar vilket bibelstudiematerial som är relevant för det stycke av Bibeln som är framme på skärmen. På många sätt ger Olive Tree de fördelar en klassisk studiebibel ger, som till exempel Svensk Studiebibel, men med möjligheten att fylla på med mycket mer material. Ja, man kan bygga på till ett hyfsat välfyllt studiebibliotek och man läser engelska och har de monetära resurserna.

Folkbibelns egna app är betydligt enklare, men samtidigt mycket enkel att använda, gratis och helt på svenska. Ett modernt och smidigt gränssnitt tillsammans med de grundläggande hjälpmedel som är lätta och hitta och använda. Här finns allt vad som behövs för ett givande bibelstudium eller för den uppbyggliga läsningen. Sökfunktionen är smidig och mycket användbar.

Båda apparna är provkörda på Android i en Samsung Galaxy Note 3, men de bör fungera bra på andra android-mobiler och på iPhone.

Vilken app är då för dig? Folkbibel-appen är för alla och det finns ingen anledning att inte ha den på sin mobil och använda den flitigt.  Olive Tree’s ”The Bible Study App” kan vara ett fint komplement för den som läser engelska och som kanske vill investera i ett litet studiebibliotek.

Guds ord fungerar bra på mobilen och blir på så sätt tillgängligt för den moderna människan i vardag och församlingsliv. Det är något speciellt med den personliga Bibeln i papper med anteckningar och understrykningar, och inte ersätts det av en app. Men möjligheten att alltid att Bibeln tillgänglig är en välsignelse och något att vara mycket tacksam över.

Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.
(2 Tim 3:16-17 Folkbibeln)

Etiketter: app

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln